Sinds 2021 geldt een (nieuw) parkeerbeleid in de gemeente Veere. Op veel plaatsen moest al betaald worden voor het parkeren van auto’s. Bijvoorbeeld op parkeerterreinen in Domburg en Veere. In 2021 geldt betaald parkeren voor de gehele kust (Vrouwenpolder (openbare parkeerplaatsen kuststrook, strand en Veerse Dam), Domburg (gehele kern), Zoutelande (gehele kern), Dishoek (openbare parkeerplaatsen kuststrook), Oostkapelle (openbare parkeerplaatsen kuststrook)).

Per accommodatie is een gratis parkeerplaats aanwezig. In de meeste gevallen direct bij de accommodatie. Deze informatie is te vinden op de website-vermelding. In sommige gevallen kan de gast parkeren op een parkeerterrein in de buurt van accommodatie. Hiervoor moet het kenteken vooraf doorgegeven bekend zijn, bij ons receptieteam. Zij zorgen dan dat gedurende uw verblijf u een parkeerrecht krijgt op het kenteken wat bij ons aangemeld is. 

 

Wat als u met meerdere auto’s wilt komen?

Er is één parkeerplaats per accommodatie beschikbaar. Wilt u met meerdere auto’s komen? Dan kunt u altijd parkeren in de omgeving van uw accommodatie. Let op, hiervoor geldt een vergoeding per uur of per dag. U ziet op de site van de gemeente Veere waar geparkeerd kan worden en welke tarieven hier gelden.

 

Waarom overal betaald parkeren?

"De dagtoerist betaalt door de parkeerbelasting ook een stukje mee aan de (toeristische) voorzieningen. Dat vinden we eerlijk, zij genieten immers ook van alles wat Veere te bieden heeft. En met betaald parkeren verbeteren we de leefbaarheid in de woonstraten, want er is dan minder overlast van zoekverkeer en parkerende dagtoeristen. Zo ontstaat er ‘lucht’ in de leefomgeving en hebben de inwoners voldoende plek om te parkeren.

Met de extra inkomsten van betaald parkeren houden we de voorzieningen op peil die nodig zijn en kunnen we investeren in een leefbare omgeving. Denk aan de verbetering van (parkeer) infrastructuur, het opspuiten van het strand, de verbetering van duinovergangen en het aanleggen van autoparkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen. Zo houden we Veere aantrekkelijk."

Bron: Gemeente Veere